Bulgur is makkelijk en gezond

Al jarenlang vervangen mensen hun dagelijkse portie aardappelen voor pasta of rijst. Die variatie is lekker, maar toch mis je dan de vezels die ons lijf zo hard nodig heeft.

Ontdek de oplossing: bulgur! Het is de perfecte vervanger voor aardappelen, rijst en pasta.

Bulgur is een graanproduct afkomstig uit het Midden-Oosten, gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen. Het is daarom een beetje vergelijkbaar met couscous, maar dan een stukje grover van structuur.

Bulgur heeft een milde nootachtige smaak en bevat veel vezels, natuurlijke eiwitten, vitamines (B11) en mineralen als kalium, fosfor en magnesium. Belangrijke stoffen die het lichaam nodig heeft.
Bulgur is heel makkelijk te bereiden. Je kookt het in een beetje water met een eetlepel olie en een snufje zout. is zowel koud als warm op te dienen, en het laat zich, net als rijst en couscous, met heel veel dingen combineren.

Gebruik bulgur bijvoorbeeld voor pilav, salades, ovenschotels, curry. Ook is het mogelijk om bulgur te verwerken in brood of gebak.

Het bekendste gerecht met bulgur is toch wel tabouleh, zoals deze heerlijke Ikarische tabouleh salade.

Makkelijk, superlekker en heel gezond.