Check deze docu vol Blue Zone-geheimen!

Wauw! Deze nieuwe Netflix-docu legt de geheimen van de Blue Zones bloot.

„Wat is de beste thee om dagelijks te drinken?”, vraagt Dan Buettner aan een vrouw uit Griekenland. „Wijn”, antwoordt de dame stellig in het Grieks. Het is het eerste fragment uit de trailer van de documentaire over de Blue Zones die vanaf vandaag (30 augustus) op Netflix te zien is. De trailer belooft veel: de documentaire een enorm mooi inkijkje in de geheimen van deze inwoners. Ga jij ‘m ook checken?

De Amerikaanse National Geographic-journalist Dan Buettner ontdekte ongeveer twintig jaar geleden samen met twee wetenschappers de zogenaamde Blue Zones: gebieden waar opvallend veel inwoners op een gezonde manier een hoge leeftijd bereiken. Deze gebieden omcirkelden zij met een blauwe stift. ‘These Blue Zones’ noemde Buettner ze: en zo geschiedde.

De gebieden die hij met de blauwe stift omcirkelde zijn: Sardinië (Italië), Ikaria (Griekenland), Loma Linda (Californië, Verenigde Staten), Okinawa (Japan) en Nicoya (Costa Rica). Inwoners van deze gebieden leven veelal volgens een plantbased dieet. Omdat ze vaak in afgelegen gebieden wonen, blijven ze tot op latere leeftijd ook actief. Het zijn enkele voorbeelden die al laten zien waarom inwoners van deze gebieden zo gezond oud worden.

Geheim

Twintig jaar aan onderzoek hebben ervoor gezorgd dat Buettner steeds meer te weten kwam over de Blue Zones. Die twintig jaar komen samen in een docuserie die vanaf vandaag op Netflix is te streamen. „Ik kan me geen betere vorm van uitleg over een lang leven krijgen, dan van de mensen die het zelf hebben bereikt”, vertelt Buettner tegenover Netflix

Uniek inkijkje

Omdat we zelf reuze benieuwd zijn naar dit unieke inkijkje in de Blue Zones, willen we dit graag met jullie delen. De vier afleveringen uit de documentaireserie zijn nu te zien op Netflix. En ben je ook benieuwd naar de trailer? Bekijk ‘m hieronder alvast!


Misschien vind je dit ook leuk:

Artisjok

Artisjok

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.