GEKRUIDE KIKKERERWTEN MET ZOETE
AARDAPPEL EN BRUINE RIJST



Ingrediënten

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 300 g zoete aardappel
  • 3 tenen knoflook
  • stuk gember ongeveer 3 cm
  • 1 blik/pot kikkererwten (400 g)
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 100 g spinazie
  • 10 g platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Handig in de keuken!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals u gewend bent.

Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de knoflook fijn, schil de gember en hak deze ook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon.

Verdeel de zoete aardappel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel vervolgens met 2 el olijfolie en gaar de zoete aardappel in 20-25 minuten in de hete oven. Meng ondertussen de kikkererwten met de rest van de olie, kaneel, komijnpoeder, knoflook en gember en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kikkererwten na 15 minuten op de andere helft van de bakplaat en rooster nog 15 minuten mee.

Schep de gare zoete aardappel in een kom en prak fijn. Was de
spinazie met heet water en meng deze door de zoete aardappel. Hij zal gaan slinken door de warmte.


Schep de zilvervliesrijst op 2 borden en verdeel de zoete aardappelpuree en de kikkererwten erover. 

Garneer met wat fijngehakte platte peterselie.

ingredienten
jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.