Geroosterde aardappels en sperziebonen met mosterddressing



Ingrediënten

  • 250 g iets kruimige aardappels, in parten
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 250 g sperziebonen, gewassen
  • 60 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 el verse gehakte peterselie, dille en oregano
  • 1 sjalot, in ringen
  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd

voor de dressing:

  • 2 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el Extra Vierge Olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.

Hussel de aardappels en knoflook door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het over een ovenschaal en rooster de aardappels 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Voeg de kikkererwten en sperziebonen toe en hussel om. Rooster dit nog 10 minuten mee.

Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kom tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de geroosterde aardappelen en groenten in een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de verse kruiden, de sjalot en de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.