Ikarische gevulde aubergine



Ingrediënten

  • 2 aubergines, gehalveerd en ingekerfd
  • 3 roma tomaten, in blokjes
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 25 ml olijfolie
  • 250 g krieltjes
  • 100 ml water
  • 10 g peterselie, fijngehakt
  • 75 g feta, in blokjes
  • peper en zout

Bereiding

Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de aubergines daar ongeveer 10 minuten in. Keer de aubergines regelmatig om.

Doe 1 eetlepel olijfolie in een tweede pan en bak daarin de tomaat, paprika, rode ui en knoflook in ongeveer 10 minuten tot een grove tomatensaus. Breng deze vervolgens op smaak met peper en zout.

Schep de tomatensaus op de snijkant van de aubergines. Leg de krieltjes eromheen en schenk het water erbij. Gaar het geheel in 30 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

Schep de aubergines en de krieltjes op een mooi bord en bestrooi de gevulde aubergines met de fijngehakte peterselie en blokjes feta.

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.