IKARISCHE STEVIGE GROENTENSTOOF



Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knofl ook
  • 2 middelgrote roodschillige
    aardappels
  • 1 kleine courgette
  • 1 tomaat
  • 1 kleine aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 el vierge olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 klein bosje tijm
  • 1 klein bosje salie
  • 200 g kipdijfilet
  • peper en zout

Handig in de keuken!

Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de aardappels in partjesen de courgette in dikke plakken. Snijd de tomaten in parten. Snijd de aubergine over de lengte in vieren en vervolgens in grote blokken. Halveer de zoete puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in brede repen.

Verhit de olijfolie in een diepe braadpan en fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg de kipdijfi let toe en bak in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg de rest van de gesneden groenten toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe met de tijm en salie en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de groenten 20 minuten. Schep de groenten af en toe
voorzichtig om.

Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat extra
olijfolie.

ingredienten
jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.