IKARISCHE TABOULEH SALADE



Ingrediënten

  • 100 g bulgur
  • 300 ml kokend water
  • 1 kleine rode ui
  • 20 g platte peterselie
  • 10 g verse munt
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 4 artisjokharten uit blik
    (optioneel)
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 50 g rucola
  • 25 g rozijnen
  • 50 g feta
  • 50 g geroosterde amandelen
  • peper en zout

Handig in de keuken!

Ingrediënten

Bereiding
Doe de bulgur in een kom en schenk het kokende water erop. Breng op smaak met zout en roer door. Dek vervolgens de kom af met een bord en laat de bulgur 10 minuten wellen.

Pel en snipper de rode ui. Hak de platte peterselie en de munt fijn. Snijd de tomaten in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de komkommer daarna in kleine blokjes. Snijd de artisjokharten in partjes.

Roer de bulgur los met een vork en voeg het sap van de citroen en de olijfolie toe. Schep alle groenten, de kruiden en de rozijnen door de bulgur. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Verdeel de bulgur over 2 borden en verkruimel over elk bord de feta en bestrooi met de amandelen.

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.