Knolselderijsoep met spinazie



Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
  • ½ bloemkool, in roosjes gebroken
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 300 gr spinazie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 plakken zuurdesembrood

Bereiding

Neem een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Voeg daarna de gesnipperde ui toe en bak deze tot ze glazig zijn.

Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook bij de uien en bak deze even mee. Doe dit daarna met de blokjes knolselderij en bak dit ook even mee. Voeg daarna de rest van de groenten (behalve de spinazie) samen met de bouillon en breng dit alles aan de kook. Laat dit voor ongeveer 20-30 minuten koken tot de groenten gaar zijn.

Voeg in de laatste paar minuten de spinazie toe. Zodra de spinazie geslonken is pureer je de soep tot een mooie gladde soep.

Voor de croutons snij je de zuurdesem boterhammen in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin tot deze knapperig zijn.

Serveer de soep met de croutons.

Geniet ervan!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.