LasagnEsoep
Deze soep heeft precies hetzelfde comfortfoodgehalte als lasagne uit de oven, maar hij is wel een stuk eenvoudiger te maken. Je hebt hiermee ook een lichtere versie van de klassieke, gelaagde pastaschotel, die door de linzen en groenten toch heel voedzaam is.
De mediterrane smaken worden nog eens versterkt door de rode wijn. (Hoewel adventisten doorgaans geen alcohol drinken, gebruiken sommigen van hen wel wijn in hun recepten.)

Ingrediënten
Handig in de keuken!
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak hem 6-8 minuten tot hij zacht is.
Voeg de groentebouillon, knoflook, linzen en tomaten aan de pan toe. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de wijn, kruiden en specerijen toe en laat de soep nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken.
Kook ondertussen de in stukken gebroken lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de lasagne aan de soep toe en breng hem op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en schep de soep in vier kommen. Schep een flinke dot tofoericotta of cashewroom op de soep en garner hem met basilicum.
*Meng voor de tofoericotta 450 g extra stevige tofoe (uitgelekt en drooggedept) met 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum en 1 theelepel citroensap door elkaar; schenk er olijfolie in een straaltje bij tot de tofoericotta de gewenste dikte heeft. Een te dikke tofoericotta kun je met wat water verdunnen. Voeg zout en witte peper naar
smaak toe.
**Voor de cashewroom (lekker in heel veel gerechten, van romige soepen tot pastasauzen en nagerechten): meng 150 g cashewnoten (3 uur of een hele nacht geweekt in heet water en uitgelekt) met 120 ml water in een blender of keukenmachine op hoge snelheid tot een heel gladde room. Voeg als je de room te dik vindt wat meer water toe.
***Dit recept komt uit het Blue Zones Kookboek
