Lenterolletjes met quinoavulling



Ingrediënten

Voor de lenterolletjes

  • 6 rijstvellen
  • 60 g gegaarde quinoa
  • 100 g wortel, julienne gesneden
  • 100 g komkommer, julienne gesneden
  • 3 stengels bosui, in schuine ringen
  • 50 g taugé
  • 1 Spaanse peper, in schuine ringen
    handvol koriander

Voor de cashewnoten dipsaus

  • 40 g cashewnoten boter
  • 1 el zoutarme sojasaus
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 1 el chilisaus

Handig in de keuken!

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en snijd de groenten zoals aangegeven.

Week een rijstvel in koud water tot hij soepel, maar nog niet te zacht is. Dit duurt slechts een paar seconden, let dus goed op. Leg het rijstvel vervolgens op een droog ondergrond of bord.

Leg een kleine hoeveelheid guinoa, wortel, komkommer, bosui, taugé, Spaanse peper en koriander onderaan in het midden van het rijstvel in een rechthoekige vorm. Gebruik niet te veel vulling, want je moet ze ook nog goed dicht kunnen rollen.

Rol het rijstvel vanaf de onderkant voorzichtig een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en ga verder met rollen tot je een stevig langwerpig rolletje hebt.

Doe hetzelfde met de andere rolletjes.

Voor de cashewnoten dipsaus
Doe voor de saus alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur en meng ze door elkaar tot een romig mengsel. Voeg eventueel wat water bij als de saus wat dik uitvalt.

Serveer de rolletjes met de cashewnoten dipsaus.

Ps. Ben je geen fan van Spaanse pepers en/of koriander, laat het dan weg. Ook zonder deze ingrediënten is dit gerecht erg lekker!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.