MINESTRONE UIT SARDINIË

Ingrediënten
Handig in de keuken!
Bereiding
Snipper de ui en snijd de rode peper in dunne ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de selderij stengels in reepjes. Halveer de venkelknol en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel vervolgens in repen of blokjes.
Verhit de olie in een fl inke pan en fruit hierin de ui, rode peper, knoflook, wortel en selderij in 5 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de venkel en de tomatenblokjes toe met 2 extra gevulde blikken water en breng aan de kook. Laat het geheel daarna op laag vuur zachtjes pruttelen.
Haal de basilicum blaadjes van de takjes. Hak de takjes fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Hak ondertussen de peterselie en de basilicum blaadjes fijn. Voeg na 10 minuten de bonen en de fregola toe. Voeg eventueel extra water toe, zodat de fregola het kan opnemen.
Kook het geheel nog 10 minuten door tot de pasta gegaard is. Roer op het laatste moment de peterselie en de basilicum blaadjes erdoor.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de pecorino.

