Paddenstoelen risotto



Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g risottorijst (arborio)
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 500 ml heet water
  • 400 g verschillende soorten verse paddenstoelen (denk aan champignons, bospaddenstoelen, cantharellen of shiitakes)
  • 25 g pecorino
  • 50 g pancetta
  • 1 handje basilicum
  • 1 handje oregano
  • peper en zout

Handig in de keuken!

Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paddenstoelen in plakjes, los het halve bouillonblokje op in een maatbeker met 500 ml heet water en houd dit warm.

Zet een hapjespan op het vuur en verhit daarin een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Schep regelmatig om.

Voeg de risotto toe en bak deze drie minuten mee, totdat deze gaat glanzen. Blus af met een soeplepel groentebouillon. Blijf roeren en voeg steeds een beetje bouillon toe als het vorige door de risotto is opgenomen. Herhaal dit een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten zachtjes heeft gekookt. Roer de risotto om de paar minuten door om aanbranden te voorkomen.

Bak ondertussen in een andere pan met een beetje olijfolie de paddenstoelen mooi bruin en voeg deze als laatste toe aan de risotto.

Bak tot slot de pancetta in de pan.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en schep in borden. Bestrooi met de pancetta, de groene kruiden en rasp de pecorino erboven.

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.