PANCHITA’S GALLO PINTO



Ingrediënten

  • • 150 g zilvervlies rijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ jalapeno peper (naar smaak)
  • 1 rode paprika
  • 10 g verse koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik/pot zwarte bonen (400 g)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 limoen
  • peper en zout

Handig in de keuken!

ingredienten

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals je gewend bent.

Snipper de ui en hak de knoflook en de jalapeno fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de koriander grof.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en jalapeno in 4 minuten glazig. Bak daarna de rode paprikablokjes nog 4 minuten mee. Laat de bonen uitlekken en voeg deze met de rijst en het paprikapoeder bij de gebakken ui en paprika.

Verwarm een paar minuten door tot alles warm is. Schep regelmatig om. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer als laatste de verse koriander erdoor.

Schep de Gallo Pinto in kommen en serveer de partjes limoen erbij.

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.