PIKANTE KIKKERERWTENSALADE

Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gewassen kikkererwten, de bloemkoolroosjes en de gehalveerde spruitjes over de bakplaat.
Besprenkel de groenten met de olijfolie, paprikapoeder, chilipoeder, chilivlokken en komijn. Masseer de specerijen vervolgens goed in.
Bak de groenten voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak dan een dressing door de olijfolie te mengen met het sap van een halve citroen, water, tahini en kurkuma. Klop goed door. Voeg wat extra water toe als de dressing te dik blijft.
Maak de sla daarna aan met de helft van de dressing. Leg de sla in een grote mooie schaal. Verdeel de plakjes komkommer, reepjes paprika en de geroosterde groenten over de sla.
Snijd de resterende citroen in parten.
Serveer de salade met de citroenparten en de rest van de dressing. Breng de salade eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Genieten!
