PLATBROOD MET BONENHUMMUS, KIP EN ASPERGES



Ingrediënten

  • 150 g tarwebloem
  • 100 ml Griekse yoghurt of geitenyoghurt
  • 200 g (gedroogde) cannellinibonen*
  • 2 el olijfolie + extra om de broodjes mee in te smeren
  • 1 citroen
  • 400 g groene asperges
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el sesamzaadjes
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 1 tl oregano
  • olijfolie om te bakken
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 4 takjes munt
  • peper en zout

*Als je gedroogde cannellinibonen gebruikt, laat deze eerst minimaal 8 uur weken in warm water. 

Bereiding

Meng de tarwebloem met de yoghurt en een flinke snuf zout in een kom tot een deeg. Kneed een paar minuten goed door en dek vervolgens af.

Kook de geweekte cannellini bonen circa 10 minuten. Giet de bonen vervolgens af en dep ze droog. Pureer de cannellini bonen in een keukenmachine met 2 eetlepels olijfolie, de rasp en sap van een halve citroen, 2 eetlepels water en wat zout en peper tot een gladde hummus.

Snijd de houterige onderkanten van de groene asperges af en schaaf met een dunschiller mooie plakken van de asperges. Besprenkel het daarna met het sap van de resterende halve citroen en wat peper.

Rooster de pompoenpitten en sesamzaadjes circa 4 minuten in een droge koekenpan op laag vuur.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes in 8 minuten rondom goudbruin en krokant. Breng de kipfiletblokjes daarna op smaak met oregano, zout en peper.

Verwarm ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Verdeel het platbrooddeeg in 4 gelijke bolletjes. Bestuif je aanrecht met wat tarwebloem en rol hierop de deegbolletjes uit tot platte, ovale deegplakken. Bestrijk deze met wat olijfolie en bak de platbroden in de grillpan 4 minuten per kant gaar en goudbruin.

Besmeer het platbrood met de bonenhummus. Verdeel de asperges en kip erover en verkruimel de geitenkaas over de broden. Verdeel als laatste de geroosterde pompoenpitten en sesamzaadjes over de bovenkant en maak af met de blaadjes munt.

Geniet ervan!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.