Spaghetti met Vegetarische Balletjes



Ingrediënten
voor de balletjes:

  • 170 g kikkererwten, uitgelekt
  • 4 el vocht uit het kikkererwtenblik
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 20 g paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl gedoogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

verder:

  • 150 g volkorenspaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 5 roma tomaten, grof gehakt
  • ½ ui, gesnipperd
  • 50 ml rode wijn
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse oregano
  • 25 g pecorino

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.

Doe de kikkererwten in een grote kom en stamp ze met een aardappelstamper fijn tot een grof mengsel. Voeg de knoflook, paneermeel en de specerijen toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat vocht uit het kikkererwten blik toe als het mengsel te droog is of extra paneermeel als het te vochtig is.

Draai vervolgens balletjes van het kikkererwtenmengsel en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak de kikkererwtenballetjes in 20 minuten gaar. Keer de balletjes halverwege de baktijd even om.

Bereid ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de tomaten aan. Blus af met de rode wijn en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten sudderen tot een grove saus. Roer als laatste de basilicum en oregano door de saus.

Serveer de spaghetti met de tomatensaus en de balletjes. Bestrooi de spaghetti lekker royaal met de geraspte pecorino en eventueel nog wat extra basilicum en oregano.

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.