Zoete Pompoenbeignets



Ingrediënten

  • 225 g pompoenpuree (of 1 flespompoen gekookt en daarna gestampte)
  • 75 g bloem (of meer zo nodig)
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml water
  • 1 mespunt saffraan
  • 1 tl gemberpoeder
  • Schil van ½ citroen
  • 60 ml appelmoes
  • 10 g verse munt, fijngehakt
  • 15 g fijne kristalsuiker
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding
Meng de pompoenpuree met de bloem, bakpoeder, water, de specerijen, citroenschil en appelmoes tot een dik beslag.

Verhit de olie in een kleine pan – een laagje van 2,5 cm is voldoende - met dikke bodem tot ongeveer 180°C. Met de achterkant van een pollepel kan je testen of de olie op temperatuur is. Bruist de olie als je de pollepel erin steekt? Dan is deze heet genoeg.

Gebruik twee eetlepels om de bolletjes beslag in de olie te doen. Dit kan met ongeveer 4 à 5 stuks tegelijk. Zorg ervoor dat de beignets elkaar niet raken. Bak de pompoenbeignets ongeveer in 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens even uitlekken op een bord met keukenpapier.

Meng de fijngehakte munt met de kristalsuiker en rol de beignets door de muntsuiker en serveer warm. 

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.