ZWARTE BONEN TACO’S



Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 500 g zwarte bonen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 g kabeljauw, in blokjes
  • 300 g mais uit blik/pot
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander (of peterselie), fijngehakt
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 6 kleine maistortilla’s of volkoren tortilla’s
  • 1 avocado, in plakjes
  • 50 g feta, verkruimeld
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook voor ongeveer 2 minuten.

Voeg vervolgens de zwarte bonen, paprikablokjes, komijn, chilipoeder en tomatenpuree toe. Bak dit nog 1 minuut mee.

Voeg daarna de bouillon toe aan het bonenmengsel en roer het goed door. Breng het bonenmengel vervolgens op smaak met zout en peper en voeg daarna de blokjes kabeljauw toe aan het bonenmengsel.

Laat dit op middelhoog vuur voor 15 minuten pruttelen.

Ondertussen kun je de mais-salsa maken. Doe hiervoor eerst de mais in een kommetje. Knijp hier een halve limoen in uit en meng het samen met de gehakte koriander (of peterselie) en het paprikapoeder.

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Beleg de tortilla’s met het bonenmengsel en de mais-salsa. Maak het recept af door de plakjes avocado en de verkruimelde stukjes feta daarbovenop te leggen.

Eet smakelijk!

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.