Zwarte bonensoep met avocado



Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in ringetjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • 2 blikken zwarte bonen (van 400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el komijn
  • peper en zout

Toppings voor op de soep

  • Blokjes avocado
  • Dikke Griekse yoghurt of zure room
  • Verse koriander
  • Bosui

Bereiding

Verwarm een grote soeppan. Voeg één eetlepel olijfolie toe en bak hierin de gesnipperde ui tot deze er glazig uitziet. Voeg daarna de knoflook, bleekselderij, winterwortel en paprika toe en bak dit even paar minuten mee.

Voeg daarna de zwarte bonen, de bouillon, de peterselie en komijn toe en breng dit aan de kook. Laat het vervolgens voor ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen.

Haal ongeveer de helft van de soep uit de pan en pureer dit met een staafmixer. Het is lekker om de soep op die manier wat dikker te maken. Het is niet de bedoeling dat je alles pureert. Voeg het gepureerde gedeelte weer toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met blokjes avocado, Griekse yoghurt of zure room, verse koriander en bosuitjes.

Variatie

Je kunt aan deze soep ook heel goed kip toevoegen. Daarvoor neem je een kipfilet en deze laat je de laatste 10-15 minuten meekoken met de soep. Haal de kipfilet uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar. Voeg het daarna weer toe aan de soep.

jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.