Zwartoogbonen salade



Ingrediënten

  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 grote zoete aardappel
  • 225 g zwartoogboontjes gedroogd of uit blik
  • 100 g wortel, julienne gesneden
  • ½ rode ui,
  • 2 stengels bosui
  • 50 g jonge bladspinazie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 15 g munt
  • 15 g dille
  • peper en zout

Handig in de keuken!

Bereiding
Voor gedroogde zwartoogboontjes.

Doe de bonen in een pan en giet er zoveel water bij tot de bonen volledig bedekt zijn. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan zodat er wat stoom uit kan ontsnappen. Kook de bonen in circa een uur gaar.

Ondertussen kun je de rode ui en bosui in ringen snijden. De zoete aardappel snijd je in blokjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de zoete aardappel toe. Bak al omscheppend in 15 minuten goudbruin en gaar.

Doe de zwartoogbonen in een grote schaal en meng het met de warme aardappels en de rest van de groenten.

Besprenkel de salade met de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en garneer de salade met de grof gehakte munt en dille.

Serveer de salade lauwwarm.



jouis logo wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.