Zwartoogbonen salade

Ingrediënten
Handig in de keuken!
Bereiding
Voor gedroogde zwartoogboontjes.
Doe de bonen in een pan en giet er zoveel water bij tot de bonen volledig bedekt zijn. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan zodat er wat stoom uit kan ontsnappen. Kook de bonen in circa een uur gaar.
Ondertussen kun je de rode ui en bosui in ringen snijden. De zoete aardappel snijd je in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de zoete aardappel toe. Bak al omscheppend in 15 minuten goudbruin en gaar.
Doe de zwartoogbonen in een grote schaal en meng het met de warme aardappels en de rest van de groenten.
Besprenkel de salade met de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en garneer de salade met de grof gehakte munt en dille.
Serveer de salade lauwwarm.
