Hoe gezond is rode wijn?

Dankzij de Blue Zone-levensstijl lukt het ouderen om een lang en kwalitatief leven te leiden. Zij genieten dan ook volop van de gouden jaren, een belangrijk aspect binnen die levensstijl. Bij een “stressvrij” leven is het spenderen van tijd met vrienden of familie ook erg belangrijk.

Het nuttigen van een lekker glas rode wijn maakt die momenten extra speciaal. 

Maar hoe gezond is dat glas rode wijn nou daadwerkelijk?

Cannonau

Op Sardinië drinken ze graag dagelijks één of twee glazen Cannonau. Dit wordt vaak gedaan bij het avondeten of met vrienden of familie, om gezellig bij te praten of bij te komen van een drukke dag. “Wine at 5” wordt het daar ook wel genoemd.

Kleine doses van deze wijn, vol antioxidanten, zou stressverlagend werken, doordat de hoge aanwezigheid van flavonoïden in deze wijn de aanmaak van cortisol (stresshormoon) verminderen.

Kleine doses van deze wijn, vol antioxidanten, zou stressverlagend werken, doordat de hoge aanwezigheid van flavonoïden in deze wijn de aanmaak van cortisol (stresshormoon) verminderen.

Cannonau bevat namelijk twee tot drie keer meer flavonoïden dan in andere wijnen. Een ander werkzame stof is resveratrol. Van resveratrol is bekend dat het het lichaam beschermt tegen schade die kan leiden tot kanker, hartaandoeningen en dementie.

Cannonau past uitstekend bij Mediterraanse maaltijden en gaat goed gepaard met producten als verse noten, extra vierge olijfolie, peulvruchten en volkoren granen. Dat betekent dat deze wijn, als onderdeel van deze leefstijl, toch een positieve werking kan hebben op het lichaam.

Cannonau is ook in Nederland beschikbaar. Zin in een goed glas rode wijn bij het avondeten? Kijk eens rond of je een fles Cannonau kan vinden en maak daarbij een heerlijke Blue Zone-maaltijd met behulp van één van onze recepten!

Kanttekening

Houdt u van een lekker glas rode wijn? Geniet er dan van, maar vergeet niet dat overmatig alcoholgebruik absoluut niet goed is voor het lichaam. Naarmate je veel drinkt, wordt bijvoorbeeld de kans op kanker groter.

Dus drink met mate en geniet onder goed gezelschap en een heerlijke voedende maaltijd van een lekker glas Cannonau en leef de gouden jaren!


Misschien vind je dit ook leuk:

Asperges

Asperges

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.