Huh?! De techniek van het omdenken

“Als je de weg kwijt bent, kom je nog eens ergens.”

Het is zomaar een van de vele Omdenken-quotes. Omdenken is een manier van denken en doen, waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt. Bij Omdenken kijk je naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoek je hoe je die op een andere manier kunt benaderen. Dat geeft vaak een hele verfrissende kijk op zaken. Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken. Hij schreef hierover inmiddels een flink aantal bestsellers. Zijn boeken over omdenken in de opvoeding, in communicatie en op het werk gaan al jaren als warme broodjes over de toonbank. Hij maakt er ook podcasts over en reist met zijn Omdenken-theatershows door het land. Vol humor kijkt hij net op een andere manier naar dingen die er gebeuren in je leven. Dat relativeert enorm. Eén van de boeken uit de Omdenken-serie is ‘Huh?! De techniek van het omdenken’. Met zijn unieke benadering van problemen en uitdagingen, weet Gunster je te prikkelen en aan te zetten tot een nieuwe manier van denken. Om in een gesprek of bij een probleem geen JA MAAR… te zeggen, maar om JA EN… te zeggen. Dat ene woordje maakt een groot verschil en biedt ineens een wereld vol mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het glas half vol. Berthold Gunster gaat in dit boek uit van een derde benadering: waar is de kraan?

Door dit omdenken kunnen problemen veranderen in kansen en uitdagingen tot groeimomenten. Dit is een krachtige boodschap die je kan helpen om veerkrachtiger te worden in het dagelijks leven en minder problemen, maar meer kansen te zien.

Wat dit boek onderscheidt van veel andere boeken over persoonlijke ontwikkeling, is de humoristische en toegankelijke aanpak van Gunster. Hij gebruikt anekdotes, grappige voorbeelden en speelse illustraties om zijn ideeën over te brengen. Hierdoor wordt het boek zowel leerzaam als vermakelijk. Het nodigt je uit om met een frisse blik naar de wereld te kijken en jezelf niet al te serieus te nemen. 

Direct toe te passen

Ook fijn aan dit boek is de praktische bruikbaarheid. Naast theoretische uitleg, vind je concrete oefeningen en strategieën om Omdenken direct toe te passen in je dagelijks leven. Of je nu worstelt met een persoonlijke uitdaging, een lastige werksituatie of een creatief project, ‘Huh?!’ biedt handvatten die je kunnen helpen nieuwe perspectieven te ontdekken en anders om te gaan met obstakels.

Tot slot benadrukt Gunster het belang van falen en mislukking als bron van groei en innovatie. Hij moedigt je aan om risico’s te nemen en te leren van je fouten. Als je uit je comfortzone stapt, doen zich vaak nieuwe mogelijkheden voor.

En hoopvol, positief, luchtig en toch leerzaam boek, boordevol inspirerende voorbeelden hoe we het leven met elkaar af en toe wat leuker, fijner en plezieriger kunnen maken.

Huh?! De techniek van het omdenkenAuteur: Berthold GunsterEAN: 9789400505858Prijs: € 22,50 | E-book 11,99 | Luisterboek € 15,99www.omdenken.nl


Misschien vind je dit ook leuk:

Artisjok

Artisjok

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.