Jouis Boekentip – In Mijn Tijd

Ingrediënten voor een goed gesprek tussen jong en oud

Dit boek is een heerlijke reis terug in de tijd. Aan de hand van herkenbare foto’s komen 50 onderwerpen aan bod die je even meenemen naar vervlogen tijden. Voor ouderen een feest van herkenning en tegelijkertijd een hele mooie manier om met jongeren in gesprek te raken over vroeger. 

Vroeger had je de Dolle Mina’s, nu heb je #metoo en voordat we bang werden voor klimaatverandering, vreesden we nucleaire energie. Zo zie je dat heel veel ervaringen van de jeugd van toen niet eens zoveel verschillen van de jeugd van nu. Maar natuurlijk waren er ook hele ander thema’s waar jongeren van nu zich niks meer bij voor kunnen stellen

Denk aan de tijd dat er nog geen badkamers, centrale verwarming, supermarkten, tv’s of autogordels waren. Vroeger was het huishouden een fulltime baan omdat we nog geen apparaten hadden die het werk verlichtten, alle mannen moesten verplicht in militaire dienst, het geloof speelde een grote rol in de verdeling van de maatschappij, mensen namen al heel vroeg een kunstgebit en er stonden elke dag gekookte aardappels op tafel. 

Misschien kan je je nog herinneren dat de Flevopolder ontstond, dat leraren nog in hoog aanzien stonden, dat we zes dagen per week werkten of dat je voor het eerst oorlog op tv zag?

Deze en nog veel meer onderwerpen uit de periode 1950-1980 komen in dit boek aan bod aan de hand van korte verhaaltjes, anekdotes en weetjes. Elk onderwerp eindigt met een vraag waardoor het heel makkelijk is om een gesprek op gang te brengen.

Heel leerzaam voor de huidige generatie om te zien hoe het leven in de loop der tijd is veranderd. Heel leuk voor de oudere generatie om al deze gebeurtenissen weer de revue te laten passeren. Dit boek kan echt voor verbinding zorgen omdat het een gesprek tussen oud en jong, maar ook tussen ouderen onderling op gang kan brengen.

Alleen al vanwege de mooie foto’s is dit boek een aanrader. De combinatie van luchtige en diepgaande thema’s die allemaal kort en helder worden beschreven, maken dit boek echt heel erg de moeite waard.

In mijn tijd
Elke Uitewaal & Silvie Kamphuis
Prijs € 20,-
ISBN: 9789000372140
Uitgeverij Spectrum


Misschien vind je dit ook leuk:

Artisjok

Artisjok

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.