Leef!

“Onze leefstijl bepaalt HOE we oud willen worden.”

Jiske Simons

Het Verhaal van Jouis

Jiske Simons is de drijvende kracht achter Jouis. Van jongs af aan had ik de ambitie om iets betekenisvols op te zetten; een toegevoegde waarde bieden om mensen te helpen. De film over Florence Nightingale, The Lady with the Lamp, inspireerde mij toen al om voor m’n idealen te gaan en mijn eigen passie te volgen.

Mijn drijfveer is om mensen binnen mijn bereik te helpen, in beweging te brengen en te verenigen. Als zelfstandig ondernemer binnen de medische wereld deel ik graag mijn positiviteit en energie met anderen. Ook was dit mijn streven in functies die ik in het verleden heb uitgeoefend. Zo probeer ik de samenleving een stukje mooier te maken.

Maar ik wil meer doen: impact maken in een beweging waarbij eenieder zo lang mogelijk gezond en gelukkig oud wordt. Want dat we ouder worden is een feit. Echter tonen cijfers aan dat onze gezondheid flink achteruitgaat. Dan vraag ik mezelf af: wat heeft het dan voor zin dat we met z’n allen ouder worden?  

Om meer kennis te vergaren over dit onderwerp, ben ik op onderzoek uitgegaan. Wat hebben we als mens zijnde nodig om vitaal oud te worden? Om antwoord op deze vraag te krijgen, heb ik de nodige informatie gelezen en met diverse mensen gesproken. Ook ben ik me verder gaan verdiepen, waarna ik in contact kwam met de Blue Zones. Dit zijn vijf gebieden ter wereld waar opvallend veel honderdplussers in goede gezondheid wonen. Daarnaast is naar voren gekomen dat wij als mens de grootste invloed hebben op onze gezondheid. 80% van ons verouderingsproces bepalen we namelijk zelf. En, je bent nóóit te oud om het verouderingsproces naar de goede richting te buigen.

Deze openbaring inspireerde mij enorm, wat mij heeft doen besluiten om Jouis op te richten. Als je verandering wilt, zal je zelf het voortouw moeten nemen. Het begint bij jezelf.

Wat ik met Jouis wil bereiken, is mensen in beweging brengen, inspireren en informeren. Ook streef ik naar betrokkenheid, zodat men met behulp van moderne technologie een buddy heeft die hen helpt, ondersteunt, informeert en motiveert om individueel en gezamenlijk de juiste keuzes te maken, geïnspireerd op het leven zoals de mensen in de Blue Zones leven. Zo kunnen we op een leuke en eenvoudige manier blijven genieten, óók naarmate we ouder worden.

Wil jij ook zelf in beweging komen en de regie in eigen handen nemen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over interessante onderwerpen, recepten en nog veel meer om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

Het is mijn doel om Jouis verder uit te bouwen tot een community van gelijkgestemden om jou nóg beter te helpen een optimale levenskwaliteit te bereiken, op een leuke en makkelijke manier. Daarom nodig ik jou uit om als ambassadeur toe te treden, om samen anderen in beweging te zetten het beste uit het leven te halen.
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.