Top vijf mobiele apps

Top vijf: Beste apps om je geheugen te trainen!

Studeren houdt je jong, dus het is belangrijk om het brein dagelijks actief aan het werk te zetten. In plaats van nutteloos swipen op Instagram en Facebook of het spelen van een potje Candy Crush, kun je je schermtijd ook nuttiger besteden! Jouis zet vijf apps op een rijtje die je daarbij kunnen helpen!

Duolingo

1 - Duolingo

Altijd al Spaans of een andere taal willen leren, maar nooit gedacht dat je het zou kunnen? Of is het tijd om je buitenlandse talenkennis bij te spijkeren voor je aankomende vakantiereis? Download Duolingo! Met die app kun je in no-time beter worden in een taal. Na een korte test over je kennis, krijg je taaladvies op maat en kan het leren beginnen! Leer een taal gemakkelijk met luister, spreek, lees en schrijfoefeningen. Voor beginners en gevorderden erg interessant.


Prijs: Gratis (Wel optie tot jaarlijks abonnement, niet verplicht)

NeuroNation

2 - NeuroNation - Brain Training & Brain Games

Klaar om je brein uit te dagen? Met deze app kun je in vijftien minuten een significante vordering maken. In verschillende spelvormen is het ‘fitness voor het brein’. Denk aan het trainen van je concentratie, geheugen en snelheid. De app heeft verschillende gezondheidsprijzen ontvangen en verveelt niet. Waar wacht je nog op?


Prijs: Gratis

MathWorkout

3 - MathWorkout - MathGames

Rekenen is niet saai, maar hartstikke goed voor het brein! Met de app MathWorkout blijven de hersenen jong. Stapsgewijs ga je van simpele, naar steeds moeilijkere sommen. Moet er een + of een – op deze plek van de som. Spendeer je schermtijd goed en maak wat sommen!


Prijs: Gratis

YouTube

4 - YouTube

Wie kent het videoplatform inmiddels niet? YouTube wordt vaak gezien als entertainment, maar staat boordevol informatieve video's die je iets kunnen bijbrengen. Van korte educatieve video's tot langere documentaire's! Denk aan de video’s van Universiteit van Nederland of het Amerikaanse TED. YouTube heeft meer dan je denkt!


Prijs: Gratis

Calm

5 - Tot slot: rust. 'Calm'

Vergeet niet te rusten na al die 'brain training'. De app Calm helpt je lijf wel helemaal in de rustmodus te komen met luisterverhalen en meditatieoefeningen. Gun jezelf dat momentje rust!


Prijs: Gratis (Wel optie tot jaarlijks abonnement, niet verplicht)

Ondanks dat het leven in de Blue Zone niet draait om mobiele telefoons, kunnen we in onze maatschappij bijna niet meer zonder.


Wanneer je je schermtijd gebruikt om jezelf wat te leren, ben je lekker bezig!


Misschien vind je dit ook leuk:

Asperges

Asperges

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als je dit al eens gedaan hebt.
Je wordt dan automatisch al voorzien van nieuws en updates.