We kennen kokos in verschillende vormen: kokoswater, -room, -melk, -olie en snippers. Al deze kokosproducten worden gemaakt van kokosnoten. Dat zijn de pitten van de vruchten die aan de kokospalm groeien.
Je ziet kokospalmen vooral in tropische gebieden in Zuidoost-Azië en Afrika. De vrucht die aan de kokospalm groeit is groot en groen van kleur. Pas als de vrucht rijp is, valt deze uit de boom. Als de groene laag wordt verwijderd, blijft de bruine harige pit over. Die kennen wij als de kokosnoot. De pit is hol en bevat kokoswater. Hoe rijper de vrucht, hoe romiger.
Kokos is ontzettend veelzijdig
We kennen daarom diverse producten op basis van deze vrucht:
Naast een populair voedingsmiddelen, wordt kokos volop gebruikt in cosmetische producten zoals shampoos, conditioners en crèmes. Kokos ruikt desnoods lekker.
Kokos is niet alleen lekker, maar heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Het bevat heel veel gezonde vetten, evenals een paar onmisbare vitaminen zoals vitamine C en B11. Ook bevat kokos belangrijke mineralen als ijzer, magnesium, kalium, koper, mangaan en selenium. Allemaal stoffen die ons lichaam ten goede komen.
En deze veelzijdigheid maakt kokos zo geweldig!